Κυριακή στην ….υπόγεια Αθήνα

gabmihgr
By -
0

γράφει ο Γαβριήλ Μιχαλάτος  -Πολιτισμολόγος Ιστορικός

..Ξεκινώντας στην υπόγεια διαδρομή στην κοίτη του ιερού Ιλισού

Η Κυριακή είναι για τους περισσότερους ημέρα ανάπαυσης και αποφόρτισης από τα άγχη και το τρέξιμο της εβδομάδας. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε ένας από εμάς επιλέγει να πετύχει αυτή την αποφόρτιση…. Έτσι λοιπόν αυτή την Κυριακή είχα προγραμματίσει να συμμετέχω σε μία διαφορετική βόλτα-αποστολή. Μια βόλτα όχι στον Αττικό ήλιο αλλά κάτω από την πόλη. Μια πόλη «ζωντανή» που οι Αθηναίοι αγνοούν αλλά υπάρχει. Μια τρίωρη βόλτα με είσοδο κάπου στο κέντρο της Αθήνας και μετά από τρίωρη περίπου περιπλάνηση με έξοδο κάπου στην Καλλιθέα…..
...κάπου στο Βατραχονήσι...

Ακολουθώντας την ροή του μαγικού και δυστυχώς υπόγειου Ιλισού (ο ποταμός καλύφθηκε- εγκιβωτίστηκε τη δεκαετία του 1930 με την αιτιολογία του κινδύνου των επιδημιών) που κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την διάσωση-ανάδειξη του, ταξίδεψα σε έναν κόσμο άγνωστο , μυστήριο και μαγικό.
Την επόμενη φορά που θα περάσετε από κάποιον αγωγό ρίξτε μια ματιά προς τα κάτω …..και που ξέρετε.
...πανέμορφοι πέτρινοι αγωγοί.. όταν η μηχανική συναντά τέχνη..

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Δεν συνίσταται η συγκεκριμένη δράση για άτομα που πάσχουν από κλειστοφοβία κι έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης ποτέ δεν πρέπει υπόγειες διαδρομές να γίνονται από ένα μόνο άτομο για λόγους ασφάλειας….. Να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι μια απότομη βροχόπτωση μπορεί να σας εγκλωβίσει).
(*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κο Π. Δευτεραίο και την ομάδα του ).
...τρεχούμενα νερά...οι περισσότεροι αγωγοί μεταφέρουν καθαρό νερό. Βέβαια δεν λείπουν και οι παράνομες αποχετεύσεις...

...ακόμα ένας αγωγός...


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

"Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies με σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της" Check Now
Ok, Go it!