Κυριακάτικη εξόρμηση στο ομορφότερο σπήλαιο της Αττικής....

gabmihgr
By -
0


Το “Σπήλαιο Αφαίας” είναι ένα εντυπωσιακό, δαιδαλώδες σπήλαιο, που βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω, απέναντι από τον οικισμό της Αφαίας. Αρκετά δύσκολο να το εντοπίσει κανείς καθώς η είσοδος του είναι μια τριγωνική πέτρινη "πύλη" στο έδαφος. Τα πρώτα μέτρα αποτελούνται από ένα κατηφορικό τούνελ που μόνο έρποντας μπορείς να το διασχίσεις. Από εκεί και πέρα το ένα επίπεδο διαδέχεται το άλλο και στην κυριολεξία η ομορφια τους είναι μοναδική.

Σταλακτιτικές κολώνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, λιθωματικές λεκάνες, κουρτίνες, ελικτίτες και εκκεντρίτες συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο .....Εκτός από σταλακτίτες υπάρχουν και ρίζες δένδρων που κρέμονται από την οροφή και καταλήγουν στο δάπεδο.

Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η επικλινής μορφολογία του , οι κατακρημνίσεις και η ολισθηρότητα του εδάφους το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο...

Το σπήλαιο ανακάλυψαν δύο παιδιά το 2008.Εξερευνήθηκε και χαρτογραφήθηκε το 2008 από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Κατά την πρώτη αυτή επίσκεψη, αλλά και σε επόμενες δεν βρέθηκαν ίχνη κατοίκησης ή οποιοδήποτε άλλο αρχαιολογικό εύρημα ή απολιθωμένα οστά.

(* Προσοχή....δεν συνιστάται να επισκεφτεί κάποιος μόνος του το σπήλαιο και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Επίσης ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα μας, για να τα βρουν και οι επόμενοι όπως εμείς!).

Γαβριήλ Μιχαλάτος
Πολιτισμολόγος - Ιστορικός













Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

"Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies με σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της" Check Now
Ok, Go it!